Περίπατοι - Διασκέδαση - Αξιοθέατα
Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Το Ανω Κάστρο ο Γουλάς

 

Γύρω από το Βραχόνησο συνιστάται στους πιο περιπετειώδης και ανθεκτικούς.
Ξεκινάτε από την ανατολική πύλη του τείχους (μετά την εκκλησία της Χρυσαφίτισσας) και συνεχίζετε στο μονοπάτι που θα σας βγάλει καταρχήν στον παληό Φάρο. Το παλιό μονοπάτι έχει σήμερα αποκαλυφθεί και σηματοδοτηθεί σε όλο του το μήκος (περίπου 2 χιλ). Θα σας βγάλει στη Γέφυρα. Προσοχή σε ορισμένα δύσκολα σημεία (σκαρφάλωμα στα βράχια κλπ), αλλά θα σας ανταμείψει με την άγρια ομορφιά της βορινής όψης του νησιού με τις σπηλιές, τη σπάνια χλωρίδα και το καταπληκτικό τοπίο. Λίγο πριν το τέλος του, τη συνάντηση με τη γέφυρα, μπορείτε να κολυμπήσετε.

 
Δίπλα από τα θαλάσσια Τείχη της Κάτω Πόλης
 
Μέσα στα σοκάκια της Κάτω Πόλης
 
Αρχαιολογική Συλλογή Μονεμβασίας Πλατεία Κανονιού-Κτίριο πρώην Τζαμιού
 

Το Γεράκι (παληό και νέο)

Η σημερινή κωμόπολη στη θέση αρχαίου οικισμού με την προελληνική ονομασία «Γερόνθραι», διατηρεί αναλοίωτη την φυσιογνωμία των νεοκλασικών πόλεων της υπαίθρου, όπου δεσπόζουν αρχοντόσπιτα και σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες.

Το κάστρο στον απέναντι λόφο είναι αρχαιολογικός χώρος με λείψανα οικισμού αλλά και σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες, ίδιας περιόδου με το Μυστρά και τη Μονεμβασία. Ξενάγηση από τη φύλακα του χώρου..

 
Ο Μυστράς
 
Ο Γέρακας
Γραφικός οικισμός που απλώνεται στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα με καλές ψαροταβέρνες
   
Ελαφόνησος
 

Το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας

Γατζωμένο στην άκρη ενός γκρεμού, έκθετο στους καιρούς, ένα μοναχικό κτίριο, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, (όπως περιγράφεται από την Έλλη Εμκε) κτίστηκε λίγο πρίν τα μέσα του 19ου αιώνα από τον Ηπειρώτη γιατρό-βοτανολόγο Κυριακό Στουρνάρα, που άσκησε στη σπηλιά του απέναντι βουνού. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή, οι καλόγρηες φιλόξενες.

 
Κυπαρίσσι
 

Explore Monemvasia by GLASS BOTTON BOAT

Ημερήσιες εκδρομές σε δυσπρόσιτα μέρη και παραλίες όπως: Γύρος Κάστρου-Σπήλαια Καστανιάς-Γέρακας-Κυπαρίσι-Ντάμος
Αφετηρία : Μώλος Μονεμβασίας τηλ: 6977 17 35 16